A legnagyobb mértékben az egyterűek árai emelkedtek, míg a legkisebb mértékben a terepjáróké. A legnépszerűbb márka az Opel.

Mindezt a hasznaltauto.hu állapította meg, melynek adataiból kiderül, hogy az egyterűek ára 13 százalékkal kúszott felfelé egy év alatt szeptember végéig, de az alsó, felső és középkategória is 9 százalékkal drágult. A minik és a kisautók már csak 4,5 százalékkal, a terepjárók árnövekedése viszont nem haladta meg az infláció mértékét sem.

Az is kiderült, hogy a legnépszerűbb márka a használt autót vásárlók körében az Opel 14 százalékkal, mögötte a Suzuki áll 10 százalékkal, majd a Volkswagen, a Ford és a Renault következik.

Ugyanakkor a Datahouse statisztikáiból az látszik, hogy az országba behozott autók között már a Volkswagen az első, utána következik csak az Opel, majd a Ford, negyediknek pedig felsorakozott a BMW, az Audi és a Mercedes. Ami a típusokat illeti: Opel Astra, Ford Focus, Volkswagen Passat a sorrend, de a 20-ban ott van az Audi (A3, A4, A6), két Mercedes (A-osztály, C-osztály) és két BMW (3-as, 5-ös) is.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az import autók 60 százaléka 2007 előtti volt, azaz öt év alatt közel 360 ezer nem kifejezetten fiatal autó érkezett az országba.

A hasznaltauto.hu szerint egyébként az idei év közepétől újra felgyorsult a használtautó-import, ez pedig közvetlenül és a lecserélt autók eladása miatt is növeli a belföldi használtautó-piac forgalmát. Az év végére a használt autók eladása elérheti a 700 ezret, ami 80 ezerrel több, mint tavaly.

Hívjon minket a +36 (20) 237-3855 -es telefonszámon (Viberen is hívható), vagy küldjön üzenetet az info@jarmupoint.hu  e-mail címre!