A gumiabroncsok fontossága

Napjainkban már igen csípősek a reggelek. A biztonságos utazást több tényező is befolyásolja. A gumiabroncsok állapota és szezonális jelzése az egyik legfontosabb tényező.

A szakértők javaslata alapján, ha az átlaghőmérséklet alacsonyabb mint 7℃, ajánlott a téli gumiabroncsok használata, mivel már gyakrabban előfordulhatnak talajmenti fagyok, ködös, esős napok.

A téli és a nyári gumiabroncsok között nagyon sok különbség van. Mind a téli mind a nyári gumiabroncsnak más-más időjárási és útviszonyoknak kell megfeleljenek, más az anyaguk, a profilmélységük, a tagolásuk.

Télen a tagoltabb, mélyebb profillal ellátott gumiabroncsok az ideálisak. Ezek a tényezők növelik a tapadást az útfelület és a gumiabroncsok között. A minimális profilmélység 4 mm, az ennél kisebb prfoilmélységgel rendelkező gumiabroncsokat egyáltalán nem ajánlott használni. Mivel az alacsony profilmélység nagyon sok hátránnyal jár, illetve balesetveszélyes, nincs meg a tapadás az útfelület és a gumiabroncs között, ezáltal könnyedén megcsúzhat az autó.

A téli gumiabroncsokat több, nemzetközileg elismert jelzéssel látják el a gyártók, hogy minden országban felismerhetőek legyenek. Ezek az „M+S”, a hópihe, illetve a hegycsúcs. Ha ezek a szimbólumok közül valamelyiket látja gumiabroncsa külső felületén biztos lehet abban, hogy gépjárműve téli gumiabronccsal van szerelve.

Ha már rendelkezünk a megfelelő méretű téli gumiabronccsal, akkor nem szabad elfeledkezni a guminyomásról sem. Sok felé lehet hallani, hogy télen 0,2 bárral kell növelni a guminyomást.  A megadott érték növelése akár 0,2  bárral, akár többel, csökkenti a tapadást, egyenlőtlen lesz a gumi kopása is. Mindig a gyártó által megadott légnyomás alkalmazása az optimális. Télen célszerűbb sűrűbben ellenőrizni a gumiabroncsok légnyomását.

Látogasson el hozzánk és válaszuk  ki közösen az Önnek legmegfelelőbb gumiabroncsot, hogy biztonságosan utazhasson télen is. Most ajándék felszereléssel!

https://www.autoalkatresz.hu/lion_hasznalt_auto_kft-13457/gumifelni

Hívjon minket a +36 (20) 237-3855-es telefonszámon (Viberen is hívható), vagy küldjön üzenetet az info@jarmupoint.hu  e-mail címre!